سیاست های دلال پرور وزارت صمت

مسکوت ماندن عرضه خودرو در بورس کالا، مصداقی از ناهماهنگی در سیاست‌های اقتصادی و موجب کاهش اعتماد مردم به بازار سرمایه است.

به گزارش تحریریه، امیر توپچی پور کارشناس ارشد بازار سرمایه در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار حوزه بورس افزود: در حالی که قرار بود ۴۳۰ دستگاه خودروی فیدلیتی و دیگنیتی از روز چهارشنبه در بورس کالا معامله شود، وزارت صنعت، معدن و تجارت طی دو نامه جداگانه خطاب به مدیرعامل بورس کالا و شرکت‌های کارگزاری این عرضه را ملغی کرد.

این کارشناس با اشاره به ضرورت اعتمادسازی در بین مردم نسبت به بازار سرمایه، خاطر نشان کرد: در سال های اخیر شاهد آسیب دیدن اعتماد مردم نسبت به بازار سرمایه بوده ایم و مسئولان باید از تصمیمات یکباره و ناهماهنگی در سیاست ها پرهیز کنند.

او توقف یکباره عرضه خودرو در بورس کالا را برخلاف تبلیغات گسترده قبلی درباره این طرح دانست و افزود: تصمیماتی ازین دست سبب خدشه دار شدن اعتماد مردم به بازاری شفاف همچون بورس کالا می شود.

توپچی پور گفت: عرضه خودرو در بورس کالا می توانست یکی از بهترین گامها در راستای حذف دلالان، اتصال مستقیم فروشنده و خریدار، برقراری مکانیسم طبیعی چانه زنی، تعادل در عرضه و تقاضا و افزایش شفافیت و نظارت در بازار خودرو باشد.

توپچی پور با اشاره به انتقادهای موجود در مورد فرایند عرضه خودرو از طریق قرعه کشی اضافه کرد؛ حاشیه سود موجود در قرعه کشی خودرو عمدتا شبیه لاتاری عمل می کند و بیشتر به جیب دلالان می رود، در حالی که طرح عرضه خودرو در بورس کالا، از یک سو به نفع شرکت های خودروساز و افزایش سودسازی آنهاست و از سوی دیگر با نزدیک کردن قیمت بازار آزاد به قیمت کارخانه، به نفع خریداران است.

منبع: صداوسیما

پایان/

۲۱ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۰
کد خبر: 19712

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 5 =